De Amerikaanse Maddi Runkles staat negens en tienen gemiddeld, maar in januari ontdekte ze dat ze zwanger is. Voor haar christelijke school was dat een reden om haar gelijk te schorsen, en ze mag ook niet naar haar eigen diploma-uitreiking. "Ze zien seks voor het huwelijk als de ergste fout die je kunt maken", zegt ze.

Toen Maddi in januari de uitslag van haar zwangerschapstest zag, flitste het even door haar hoofd om voor een abortus te kiezen, nog voordat andere mensen haar buik zouden zien. "Maar met mijn christelijke achtergrond vond ik dat niet de juiste keuze", zegt ze tegen BuzzFeed. Dus hield ze het kindje en vertelde ze het nieuws aan haar omgeving.

Hoewel ze voorzitter was van de studentenraad en in het voetbalteam zat van de school, kreeg ze gelijk te horen dat ze de rest van het jaar maar thuis moest afronden. Later werd die straf verlaagd naar een schorsing van twee dagen, maar kreeg ze ook te horen dat ze niet naar haar eigen diploma-uitreiking mag.

"Ze zeggen dat ik die straf krijg omdat ik seksuele zonden heb begaan, maar andere kinderen op mijn school zijn gepakt terwijl ze alcohol dronken op feestjes. Zij zijn maar één dag geschorst, terwijl ze net zo goed een zonde hebben begaan", zegt Maddi.

"Ik heb de wet niet overtreden. Ik had alleen maar seks voor het huwelijk, en dat zien zij als een verschrikkelijke fout. Ik weet dat ik de regels van de school heb overtreden, en dat ik daarom een straf verdien, maar ik denk dat de school nu te ver gaat."

"Soms maak je nu eenmaal fouten. Ik wou dat ze me gewoon hadden gestraft, me hadden vergeven en me dan hadden geholpen, want moeder worden op je achttiende is niet makkelijk. In plaats daarvan zien ze me nog steeds als een tiener met een disciplineprobleem."

De school zegt dat ze Maddi op deze manier straffen uit liefde. "En de beste manier om nu van haar te houden, is door haar in te laten zien dat ze fouten heeft begaan", staat in een verklaring.

Ondertussen heeft Maddi al een naam bedacht voor haar zoon, die in de zomer geboren wordt: Grayson. "Grace betekent dat je een gunst krijgt van God, terwijl je die eigenlijk niet verdient. Ik verdien deze baby niet, maar ondanks alles krijg ik hem toch." Ze weet ook al wat ze na de geboorte van haar zoon gaat doen: studeren. "Ik ga gewoon mijn diploma halen."