Een medewerker van museum De Hallen in Haarlem heeft per ongeluk een modern kunstwerk op de zomerexpositie overgeschilderd. Hij of zij zag de muurtekening aan voor een vlek en haalde er een kwast over, schrijft het Haarlems Dagblad.

Ter ere van de zomerexpositie waren op de smetteloos witte muren van de Vleeshal enkele muurschilderingen aangebracht. Onder meer het werk van de kunstenaars Kamagurka en Herr Seele waren te zien. Van welke kunstenaar het overgeschilderde werk is, wil het museum niet zeggen, totdat de betrokken kunstenaar en de museumleiding hebben overlegd over de te ondernemen stappen.

Het pijnlijke voorval vond al enkele weken geleden plaats, maar is nu pas bevestigd door een woordvoerder van het Frans Hals Museum, waar De Hallen onderdeel van is. Dat gebeurde nadat een gefrustreerd verenigingslid van het museum anoniem uit de school klapte: "De zaak wordt door de museumleiding met de mantel der liefde bedekt, maar ik vind het een schande. Degene die dit gedaan heeft, zou op staande voet moeten worden ontslagen", vertelt het verenigingslid aan het Haarlems Dagblad.

Het Frans Hals Museum zegt dat het onduidelijk is wie de vernieling op zijn geweten heeft en hoe de vergissing heeft kunnen gebeuren. Het museum is een onderzoek gestart, zegt een woordvoerder.