Een Londens restaurant dat populair is bij beroemdheden biedt magere modellen die onder vuur zijn komen te staan omdat ze een graatmager uiterlijk promoten (en daarmee aanzetten tot eetstoornissen van jonge vrouwen) gratis maaltijden aan. Bumpkin restaurant in het trendy Notting Hill geeft de maaltijden weg aan modellen met een BMI (Body Mass Index) van minder dan 18. De modellen krijgen de kans zich te goed te doen aan onder andere vis, lamsvlees burgers en garnalen.
"Als ik een menu aan zou kunnen raden aan een mager model, zou het een taart zijn gevuld met prei, kip en spek. Het is genoeg om je de hele dag warm en energiek te houden," aldus de manager van Bumpkin.

Modellen met een BMI van minder dan 18 die bij Bumpkin willen lunchen of dineren worden uitgenodigd elk eten van het menu te bestellen, zonder ervoor te hoeven betalen. Het enige dat ze hiervoor moeten doen is een modellenkaart te laten zien die aantoont dat ze ‘size zero’ hebben. De gratis menu’s zijn dus alleen weggelegd voor professionele graatmagere modellen, niet voor eventuele jonge meiden die hun voorbeeld hebben gevolgd en zichzelf uitgehongerd hebben.

Het populaire restaurant is onder andere favoriet bij modeontwerpster Stella McCartney, filmmaker Guy Ritchie, popster Simon le Bon en zijn vrouw Yasmin. Het is te hopen dat meiden die net boven een BMI van 18 zitten zichzelf niet gaan uithongeren om zichzelf gratis onder de celebraties in Bumpkin te kunnen begeven voor een exclusieve maaltijd.