Arrold van den Hurk uit Son, die in 2013 per ongeluk op de rode knop drukte in het tv-programma Miljoenenjacht, wil het spel afmaken. Dat is een van de opties die advocaat Peter Plasman maandag in een bodemprocedure bij de rechtbank in Amsterdam namens Arrold voorstelde. "Het zou ook hele mooie televisie opleveren", aldus Plasman.

Plasman wil dat de rechter vaststelt dat er iets verkeerd is gegaan tijdens de spelshow, toen Arrold naar eigen zeggen per ongeluk op de rode knop drukte. Hiermee accepteerde hij een bedrag van 125.000 euro, terwijl hij eigenlijk had willen doorspelen.

Producent Endemol stak daar echter een stokje voor. Later bleek dat in zijn koffertje de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat.

Volgens Plasman kan, als Arrold gelijk krijgt, die zijn spel alsnog afmaken. Van den Hurk is in de optiek van de advocaat eigenaar van de koffer van 5 miljoen. Voor een vervolg van het spel kan hij hiervan afstand doen en zouden de resterende koffers opnieuw kunnen worden gehusseld.

125.000 euro wil Arrold houden
Zijn clint doet wat de raadsman betreft geen afstand van de reeds gekregen 125.000 euro. Een andere mogelijkheid is het eisen van een schadevergoeding met een maximale hoogte van het misgelopen bedrag, zei Plasman.

De advocaat van Endemol, Jacqueline Schaap, liet al weten dat doorspelen niet kan. Van den Hurk was volgens haar geen eigenaar van het bedrag in de koffer. "Het spel staat slechts voor een kans op een prijs."
Foto