Een 72-jarige Britse oma werd halsoverkop verliefd op een man die ze op Facebook had leren kennen. Nog geen twee maanden na het eerste berichtje vloog ze naar Afrika om met hem te trouwen. Eenmaal thuis bleek de vreugde van korte duur: hij krijgt geen visum om bij haar te kunnen zijn. Angela Nwachukwu gaf al zo'n 21.700 euro uit om haar geliefde CJ naar Engeland te krijgen.

Angela Nwachukwu leerde de 27-jarige CJ in 2015 kennen via Facebook. ,,Ik zag dat een jonge, knappe man me een vriendschapsverzoek gestuurd had en kon mijn geluk niet op", aldus de gepensioneerde vrouw, die zes maanden single was toen ze het bericht van CJ kreeg.

Ze vroeg zich wel af waarom hij haar had toegevoegd, maar ze accepteerde het verzoek en hij stuurde meteen een bericht om te zeggen dat hij haar profielfoto zo mooi vond. Het duurde niet lang voordat ze vlinders in haar buik kreeg. ,,We hebben uren gepraat, over onze families, onze hobby's... Het leek alsof we elkaar al jaren kenden."

In het begin dachten de zonen van Angela dat ze voor de gek gehouden werd, dus onderzochten ze CJ's sociale media-pagina's op zoek naar aanwijzingen. Maar ze vonden niets verdachts en kwamen tot de conclusie dat CJ echt was en zijn liefde voor Angela oprecht.

De familie was in de wolken toen CJ haar een maand later een huwelijksaanzoek deed via een videogesprek. ,,Ik kon mijn geluk niet op", zegt Angela. ,,Er is zoveel chemie tussen ons, ik wist meteen dat we soulmates waren."

Angela boekte meteen een vlucht naar Nigeria en kocht een blauwe jurk om in te trouwen, terwijl CJ de ringen kocht. ,,We wilden wachten tot onze huwelijksnacht, maar toen we elkaar zagen konden we niet van elkaar afblijven!"

CJ kan zijn vrouw echter niet bezoeken omdat hij geen visum krijgt. De autoriteiten denken dat de man niet meer terug naar Nigeria zou willen als hij eenmaal in het Verenigd Koninkrijk is.

Angela gaf al meer dan 20.000 Britse pond (omgerekend zo'n 21.700 euro) uit aan reisjes naar Nigeria en haar strijd om haar geliefde in Engeland te krijgen.

Sinds hun huwelijk heeft ze haar man twee keer bezocht, maar haar hoop om voor altijd met hem samen te zijn geeft ze niet op. ,,Ik heb zelfs advocaten ingehuurd om hem hier te krijgen, zo graag wil ik het. Het heeft al zoveel geld gekost, tot nu toe allemaal voor niets."

Het koppel hoopt nu dat CJ in het Verenigd Koninkrijk wordt toegelaten als student om een masteropleiding te kunnen volgen.
Foto