ZAANDAM - De politie heeft zondag op ongebruikelijk wijze de bestuurder van een snorfiets tot stoppen gedwongen. Ze wilden hem aanspreken op het feit dat hij al bellend rondreed, maar de man had geen trek in een confrontatie met de politie.

Toen de snorfietser merkte dat de agenten - in een burgerauto - een woordje met hem wilde wisselen, voerde hij zijn snelheid op en 'ging er als een haas vandoor'.

Na een korte achtervolging, slaagden de agenten erin naast de snorfietser te gaan rijden. Daarop heeft een bijrijder van de burgerauto de rijdende snorfietser vastgepakt 'en half de auto ingetrokken'. Toen ze hem onder controle hadden, hebben ze hem al liggend op straat geboeid.

De man is gewaarschuwd voor het niet-handsfree bellen. Als verklaring voor zijn vluchtpoging gaf hij op dat hij geen trek had in een bekeuring, schrijft de politie Zaanstreek op haar Facebook-pagina.

Op diezelfde pagina krijgt de politie kritiek op de actie. Een dame wijst de agenten erop dat de gebruikte methode om de snorfietser te stoppen gevaarlijker is dan hetgeen waar ze hem voor wilden waarschuwen.

De politie reageert daarop met de mededeling dat er geen gewonden zijn gevallen of voertuigen zijn beschadigd. "De bestuurder, de collega, de snorfiets en het dienstvoertuig zijn er zonder schade vanaf gekomen. Het wegdek trouwens ook."