Agenten in het Groningse Stadskanaal zijn tijdens Sint-Maarten met een groep kinderen langs de deuren gegaan nadat hun (overgroot)opa plotseling was overleden. Terwijl de hele familie zaterdag naar de man onderweg was om met hem het feest te vieren kreeg de politie de melding voor zijn reanimatie binnen, schrijft een van de agentes op Facebook.

,, Alle kinderen, klein- en achter klein kinderen waren onderweg naar het adres om hun lampion te laten zien, een liedje te zingen en natuurlijk snoep te krijgen", schrijft agente Kim.

Terwijl het ambulancepersoneel bezig was om de man te reanimeren vingen de agenten alle familieleden op. De reanimatie mocht helaas niet baten. Volgens de agente was iedereen erg overstuur door de verdrietige situatie.

,,Wij hebben vervolgens de kinderen meegenomen en zijn samen met hen en de lampionnen langs de deuren gegaan. We hebben gezamenlijk de liedjes gezongen", aldus de agent. Volgens de vrouw kon de familie op deze manier rustig in gesprek met de huisarts en afscheid nemen. ,,Overigens is al het snoep in de zakken van de kinderen gegaan.''

Nadat de agenten een paar straten met de kinderen gelopen hadden werden zij voor een rondleiding naar het politiebureau gereden. ,,De ouders hebben ze uiteindelijk hier weer opgehaald. De dankbaarheid was zeer groot. Al met al een hele bijzondere melding en ervaring, die ik mijn gehele carrière nooit meer ga vergeten'', besluit Kim.
Foto