Wel jammer dat een aantal Aziatische specerijmixen (bijvoorbeeld pasta's voor rode of groene Thaise curry uit een toko) zo bremzout zijn. De hoeveelheid die wij gebruiken wordt vaak niet zozeer beperkt doordat het gerecht te heet wordt, maar juist omdat het te zout wordt. Je kunt die mengsels wel zelf maken, maar is door de week wel erg veel tijd.
@BatFish: Je kunt die mengsels ook zelf maken. De basisingrediënten zijn zo te koop op internet. Als je ze een wat grotere hoeveelheden koopt is dat nog een stuk goedkoper ook. Ik doe dat met Speculaaskruiden.
En qua tijd? Met een goede keukenmachine valt dat wel mee. Tenzij je elke dag vers wilt maken, natuurlijk.
@Emmo: Klopt, het kan wel en het is leuk voor in het weekend. Maar als ik 's avonds om half acht binnen kom, dan moet koken en nog iets aan mijn avond wil hebben, dan zijn die standaard curry mixen wel makkelijk. Bovendien raken de gedroogde varianten van citroengras en curry bladeren heel snel hun smaak kwijt en kun je de verse ingrediënten niet zo lang bewaren.
Inderdaad is het niet moeilijk om zelf je specerijen te mengen. Of gewoon apart van elkaar in je eten te doen. Ik doe het al 40 jaar zo en er zijn daardoor inderdaad nauwelijks gerechten waar ik zout in doe.
@venzje: Sinds een paar jaar ben ik op doktersadvies zoutarm gaan eten. Na een tijdje begon het me op te vallen dat in sommige restaurants het eten wel erg bremzout is.
Ik gebruik peper als alternatief en zelfs dat in beperkte mate.
Gewoon de koolhydraten laten staan of drastisch verminderen en de kilo's vliegen eraf (Okee niet zo snel als bij een crashdieet, maar het werkt wel).
Wij, mijn vrouw en ik, eten nu een jaar koolhydraat arm en zijn kilo's afgevallen en hebben ons streef gewicht ruimschoots bereikt en zijn helemaal gewend aan deze manier van eten en willen helemaal niet meer anders eten. Probleem is nu dat we blijven afvallen terwijl we dat eigenlijk niet meer willen.
@merlinswit nou noem je net 2 producten op (roomboter en volle melk) waar maar zeer weinig koolhydraten in zitten. Die gaan dus niet echt helpen om aan te komen, maar snoepgoed is wel een prima idee, of een pakken chips dat tikt ook lekker aan.
@AndreJanssen: Er zit wel relatief veel vet in. En dat kan ook wel aanzetten. Het is alleen wat moeilijker te verteren. Koolhydraten gaat sneller, met name de lichte, als glucose.
Quote: @merlinswit: Mijn vriend gaat dit een prima dieet vinden voor mij. Maar Chinees onderzoek heeft de sleutel gevonden tot een gezonder dieet: pik
Dat is toch ook veel zout? Laatste edit 21-11-2017 00:15