Door een foutje van de bank kon de Maleisische studente Christine miljoenen verbrassen. Ze genoot ervan, tot de fout uitkwam en de studente aangeklaagd werd voor fraude.

Christine Jiaxin Lee merkte vier jaar geleden dat ze geen limiet had voor rood staan. De Maleisische vrouw, die in AustraliŽ chemische technologie studeert, dacht er niet aan deze fout te melden bij haar bank. In plaats daarvan begon ze het geld lekker uit te geven. Vooral aan luxe spullen zoals handtassen.

In bijna een jaar tijd zou ze er zo'n drie miljoen euro doorgejaagd hebben. Geld dat niet van haar was en dus ging het om fraude, volgens de politie.

De bank zei destijds er ook alles aan te doen om het geld terug te krijgen. Maar de zaak is nu ten einde omdat de aanklacht is ingetrokken. De reden hiervoor is onduidelijk.

Een grote opluchting voor de studente, zei haar advocaat tegen de BBC. "Ze is teruggekeerd naar haar familie in MaleisiŽ en blij dat ze haar normale leven weer een beetje terug krijgt." De advocaat liet ook nog weten dat de meeste spullen die Lee had gekocht, inmiddels zijn ingeleverd.

Lee's advocaat erkende dat de actie van de studente niet zo netjes was, maar gaf ook aan dat haar geen blaam trof omdat het foutje gemaakt werd door de bank. Overigens is de studente chemische technologie failliet verklaard.