Bewoners van het dorp De Rijp snappen er niks van. Vrijdagochtend werd er een kerstboom neergelegd voor het raadhuis, bedoeld om opgetuigd te worden zoals elk jaar, maar een paar uur later werd deze weer meegenomen door een wagen van Stadswerk Alkmaar.

Inwoonster Jacq Smits van der Wardt plaatste naar aanleiding van het voorval een reactie op de Facebookpagina van de gemeente: "Zoals elk jaar werd er weer een prachtige kerstboom geplaatst voor het raadhuis. Maar toen kwam de gemeente Alkmaar met een grote vrachtwagen, pakte hem op met een grijper en gooide hem achterin een container... Dag kerstboom."

De gemeente reageert al snel op haar bericht: "Ik ga voor je navragen bij Stadswerk072 wat hier gebeurd is. Zij zijn helaas niet meer te bereiken, dus het antwoord volgt na het weekend."

Op uitleg van Stadswerk is het dus nog even wachten. Jacq Smits denkt zelf dat het een miscommunicatie betreft, laat ze weten aan NH Nieuws. "Dat gebeurt hier wel vaker", zegt ze. "Maar dit is wel echt een ramp! Ik hoop dat ze de fout snel herstellen.