Zangeres Joanne Catherall wou ontspannen in de viplounge op het vliegveld van Melbourne, maar mocht tot haar grootste verbazing de ruimte niet binnenkomen. De reden: ze had Uggs aan.

Niets heeft de wereld zodanig in twee kampen verdeeld als Uggs. Ofwel ben je dol op deze comfortabele schoenen, oftewel zie je ze het liefst op de brandstapel. Mensen die tot de laatste groep behoren, zullen het volgende nieuwtje daarom graag horen.

De 55-jarige zangeres Joanne Catherall mocht geen gebruik maken van de Qantas lounge op het vliegveld van Melbourne. Ze liep immers rond met Uggs en volgens het luchthavenpersoneel hoort dat beruchte schoeisel onder de categorie slaapkledij, wat niet toegelaten is in de lounge.

Toen een werknemer van Qantas lounge haar vervolgens aanraadde om nieuwe schoenen te kopen, was dat voor Catherall de druppel. Op Twitter fulmineerde ze haar frustraties. “Hoe kan je nu beweren dat Uggs slaapkledij zijn, als ik de schoenen ook buiten draag?”, stelt ze zich luidop af.

Ondertussen heeft Qantas al laten weten dat ze de teleurstelling van Catherall begrijpen, maar dat ze voor niemand een uitzondering maken. “We begrijpen dat het niet aangenaam is als de toegang geweigerd wordt. Maar we maken al jarenlang gebruik van deze simpele standaardregels voor onze lounges, die trouwens ook vaak gelden in clubs en restaurants”, zei een woordvoerder achteraf.
Qantas dresscode