Er zijn beelden vrijgegeven van een gewelddadige overval op een restaurant aan de Van Woustraat. De zaak wordt eind november vlak voor sluitingstijd opgeschrikt door een man met een steekwapen.

Dat gebeurde op 25 november, het personeel dan net bezig met het schoonmaken van het restaurant. Als de laatste gasten het pand verlaten, komt er opeens een man binnengestormd. De overvaller grijpt een medewerker in zijn kraag en duwt hem tegen de kassa. De dader eist, terwijl hij een winkelmedewerker bedreigt met een steekwapen, geld uit de kassa.

'Het moet een hele nare ervaring zijn geweest voor de medewerker die wordt bedreigd met het steekwapen, de overvaller was erg onvoorspelbaar', zegt politiewoordvoerder Esther Izaks in AT5's Bureau 020.

Ondertussen probeert een andere medewerker de lade van de kassa open te krijgen. Dat duurt de overvaller allemaal te lang en hij wordt nog agressiever. Medewerkers in de keuken krijgen meerdere kopjes naar hun hoofd geslingerd. Als de kassa eenmaal open is, wordt de lade aan de gewapende overvaller gegeven.

Heeft u er een tasje bij?
De man neemt er geen genoegen mee dat hij zelf de lade moet legen. Hij eist een tasje om zijn buit in te kunnen stoppen. Een medewerker moet het tasje aan de overvaller overhandigen.

De dader is dan overigens nog niet tevreden; hij denkt dat de medewerker met de inhoud heeft gesjoemeld. Als de man ervan overtuigd is dat de gehele inhoud van de kassa erin zit, grist hij de tas uit zijn handen en neemt de benen.

Mensen die de dader denken te herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070.