Dubbel pech voor een vrouw in Amsterdam: haar auto ging kapot, en ze kreeg ook nog een boete. Ze had namelijk geen parkeerkaartje gekocht tijdens het wachten op de ANWB Wegenwacht. Ze is nog naar de rechter gestapt, maar dat heeft niet geholpen.

'Overmacht' noemde de vrouw het. Met haar kapotte auto stond ze op de weg, dus werd besloten om de auto naar een parkeerplaats te duwen. Toen ze daar stond te wachten, gaf een agent haar een boete van 38 euro. Ze had namelijk geen parkeergeld betaald.

Ze was het er niet mee eens, en besloot een zaak aan te spannen tegen de ambtenaar die de boete had uitgedeeld. Maar van de rechter kreeg ze ongelijk. "Eiseres had, ondanks de autopech niet kunnen concluderen tot vrij parkeren", stond er in het vonnis. Oftewel: ook met een kapotte auto moet je parkeergeld betalen.

Omdat het geen noodsituatie of spoedeisende situatie was vond de rechter het geen 'overmacht'. De vrouw kon namelijk gewoon geld in de meter gooien. De rechter zei wel begrip te hebben voor de situatie, maar vond dat niet genoeg om gratis te mogen parkeren.