Een seksualiteitsexpert vindt dat ouders hun kinderen om toestemming moeten vragen om de luier te verschonen. Op sociale media is daar uiteraard grote ophef over ontstaan.

De Australische auteur en deskundige Deanne Carson vindt dat kinderen al jong moeten leren dat als ze geen toestemming geven iets ook niet gebeurt. Om dat te bereiken, stelt ze voor dat ouders aan baby’s iets vragen als: “Ik ga nu je luier verschonen, is dat goed?” zo legt ze uit op nieuwszender ABC News.

Carson begrijpt dat een baby niet zal antwoorden met: “Ja, mam, goed idee.” Maar ze zegt dat je uit lichaamstaal ook veel op kunt maken. “Geef het kind even de tijd en wacht op lichaamstaal en oogcontact. Zo laat je het kind weten dat zijn antwoord iets uitmaakt,” gaat ze verder.

Op social media wordt verontwaardigd gereageerd. “Sorry maar als een kind een vieze luier heeft dan moeten de ouders het verschonen, omdat dat hoort bij de zorg voor een kind, niet omdat de baby hen officieel toestemming heeft gegeven,” schrijft iemand op Twitter.

Iemand anders zegt: “Kun je je voorstellen dat je bij de dokter komt, omdat je baby een huidaandoening heeft opgelopen, omdat je steeds maar geen toestemming kreeg om de luier te verschonen.”

Grappen zijn er ook: “Goed nieuws! Mijn drie maanden oude baby heeft me nooit toestemming gegeven om zijn luier te verschonen dus ik heb dat ook niet gedaan. Scheelt enorm veel werk.”