Een 21-jarige man uit Almere is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en een schadevergoeding van 500 euro nadat hij een jongen met downsyndroom had beledigd.

Videobeelden daarvan verschenen na het incident op zijn YouTubekanaal en later op Dumpert. Het slachtoffer werd tijdens zijn werk door een klant gewezen op het bestaan van de video.

De officier van justitie eiste 60 uur werkstraf, maar de rechter besloot de man 40 uur werkstraf op te leggen met daarbij een schadevergoeding van 500 euro welke werd geŽist door de ouders van het slachtoffer.

De Almeerder kwam eerder negatief in het nieuws doordat hij duizenden kinderen oplichtte door hen naar een 0909-nummer te laten bellen. De 13.000 euro aan inkomsten die daarmee werden gegenereerd, werden niet uitgekeerd doordat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het betreffende nummer introk.

Ook een video waarin de Almeerder een Chinese vrouw op racistische wijze ten schande zette, zorgde voor veel ophef wat uiteindelijk zorgde voor het ontslag van de Almeerder bij werkgever RTL.