De Zwitserse politie heeft één van de meestgezochte oplichters van Groot-Brittannië opgepakt. De 45-jarige Mark Acklom zou een vrouw 850.000 pond (ongeveer 960.000 euro) hebben afgetroggeld door zich voor te doen als medewerker van de Britse inlichtingendienst MI6.

Daarna verdween hij spoorloos. Het slachtoffer vertelde de BBC vorig jaar hoe Acklom haar tijdens hun relatie op het verkeerde been wist te zetten. Zo mocht de vrouw mee naar een in scène gezette bijeenkomst met zijn baas bij MI6.

Daar zag ze hoe de oplichter langs zwaarbewapende bewakers een ondergrondse parkeergarage binnenliep, zogenaamd om via de achterdeur het gebouw van de inlichtingendienst te betreden.

De man leende tonnen van zijn vriendin en verdween eind 2012. De autoriteiten kwamen hem later op het spoor in Zwitserland, waar hij in een weelderig appartement bleek te wonen met zijn vrouw en twee kinderen.

Toen agenten de woning binnenvielen, deed de verdachte volgens Sky News nog een poging van het balkon te springen. Hij kon tegen de grond worden gewerkt. De Britse autoriteiten zullen vragen om zijn uitlevering.