In de categorie 'dan lossen we het lekker zelf op': bewoners in Amsterdam hebben een bankje op straat beplakt met glas. Volgens de wijkagent is het een poging om hangjongeren weg te jagen.

De politie in Amsterdam-West spreekt van "een nogal opmerkelijke actie": om overlast van hangjongeren tegen te gaan, lijmden buurtbewoners glasscherven op een bankje in de Hasebroekstraat.

Agenten werden vorige week donderdag op de wraakactie gewezen: "We zijn er meteen naartoe gegaan en het glas is direct weggehaald", zegt een woordvoerder van de politie tegen Editie NL.

Wijkagent Harold van Dam zette foto's van het bankje op Twitter. "Buurtbewoner is hangjeugd zat", schreef hij erbij. De politie is een onderzoek gestart om erachter te komen wie er achter het 'glasplakken' zit. "We vermoeden dat het een buurtbewoner is geweest, maar dat kun je nooit met zekerheid zeggen", zegt de woordvoerder.

Overlast of niet, de politie keurt de actie niet goed: "Het is nooit de bedoeling dat je straatmeubilair gaat bewerken, hoe vervelend hangjongeren ook zijn. Als je er last van hebt, meld je het bij ons. Ga niet voor eigen rechter spelen."
Foto