Een 61-jarige automobilist uit Den Helder is voor de derde keer in elf dagen betrapt op rijden onder invloed. Opvallend detail: nadat hij voor de tweede keer was betrapt, is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Bij zijn eerste aanhouding, op zondag 15 juli, was de politie nog coulant. Hoewel de automobilist te diep in het glaasje had gekeken, was dat net niet diep genoeg om zijn rijbewijs kwijt te raken.

Toen agenten hem een dag later weer zagen rijden, gaven ze hem opnieuw een stopteken. Omdat hij weer onder invloed achter het stuur zat, moest hij zijn rijbewijs voor tien dagen inleveren. Deze man is niet geschikt om een voertuig te besturen, zo luidde het oordeel van de betrokken agenten.

Woensdag zagen surveillerende agenten hem toch weer rijden, ditmaal op Willemsoord. Omdat ze wisten dat de man tijdelijk niet over een rijbewijs beschikte, besloten ze hem opnieuw aan te houden. En opnieuw had hij te veel alcohol in z'n bloed.

Omdat zijn rijbewijs al in beslag was genomen, dient de politie nu het verzoek in om zijn auto te laten vernietigen, 'zodat hij in ieder geval niet meer met dit voertuig kan gaan rijden', besluit de politie Den Helder op Facebook.