De aan plastische chirurgie verslaafde Braziliaan Rodrigo Alves (35) - ook wel de levensechte 'Ken' genoemd - heeft dinsdag op zijn verjaardag onthuld dat hij tot zijn grote spijt nog heel lang een corrigerend korset moet dragen. Alves liet begin dit jaar vier ribben verwijderen om beter in getailleerde colberts te passen. De elastische bandage is bedoeld om zijn ingewanden te beschermen.

Mediapersoonlijkheid Rodrigo Alves liet al eerder weten dat de ingrijpende, 31.500 euro kosten operatie hem weliswaar betere looks gaf, maar dat de napijn bijna niet te doen is. ,,Gelukkig kan ik ermee leven'', aldus 'Ken' die momenteel geniet van het jetsetleven in de Spaanse kustplaats Marbella. Daar loopt hij een groot deel van de dag rond met het voor hem op maat gemaakte corset. Ook in het zwembad gaat het ding niet af, zo blijkt uit veelzeggende foto's die Alves op Instagram zette.

Volgens de Braziliaan is hij zeer waarschijnlijk de enige man ter wereld die uit cosmetisch oogpunt zijn tiende en elfde zwevende ribben liet weghalen. Hij liep al jaren rond met het plan, maar kon geen arts vinden die hem wilde helpen. ,,Uiteindelijk vond ik na lang zoeken drie chirurgen die het wilden doen: twee in Europa en één in Amerika. De artsen hebben me uitvoerig onderzocht en röntgenfoto's gemaakt. Daaruit bleek dat het kon'', aldus Alves die uiteindelijk onder het mes ging bij dokter Michal Kobeng die een privékliniek runt in Beverly Hills: een stad in Californië waar een groot aantal pop- en filmsterren woont. ,,Hij heeft de ribben - die geen duidelijke functie hebben - niet te dicht bij de ruggengraat en via mijn rug afgezaagd om elk risico uit te sluiten.''
Foto