Een Amerikaan die zag dat er geen Aziaten te bekennen waren op de posters in zijn lokale McDonald's, heeft het heft in eigen hand genomen. Hij hing in het geniep een poster van zichzelf op. 52 dagen later hangt ie er nog steeds.

De 21-jarige Jevh Maravilla vond dat ieder ras vertegenwoordigd zou moeten zijn op de 'happy wall' in de McDonald's. Hij had natuurlijk de manager aan kunnen spreken, maar besloot het creatiever aan te pakken.

Samen met zijn vrienden ontwierp hij een poster om aan een kale muur in de hamburgertent te hangen. Er kwam nog wel wat bij kijken: foto's maken, nep-frietjes photoshoppen en zelfs een McDonald's-uniform om de poster op te hangen.

Maar het lukte. Al stonden Jevh en zijn vrienden wel doodsangsten uit bij het ophangen, zo is te zien op de video die ze maakten. Jevh doopte zichzelf om tot 'Regionaal Interieurcoördinator', inclusief uniform én badge om geen argwaan te wekken.

Leuke grap zou je zeggen, maar die poster is natuurlijk direct van de muur gehaald, toch? Nee, zo twitterde Jevh gisteren. Na 52 dagen hangt hij er nog steeds. "We hebben net nog gekeken bij de vestiging, maar niemand heeft iets door", zegt hij tegen Inc.com.

Of dat na alle media-aandacht zo blijft is nog maar de vraag. Maar Jevh heeft in ieder geval de aandacht weten te vestigen op het gebrek aan Aziatische gezichten aan de muur. In wélke vestiging hij hangt, zegt Jevh niet. Maar in de video schijnt een hint te zitten.
Filmpje