Een Canadese vrouw sleept haar voormalige baas voor de rechter omdat hij haar verplichtte een beha te dragen. De serveerster weigerde dit en werd uiteindelijk om die reden ook ontslagen.

Toen Christine Schell begon te werken bij het Greenside Grill-restaurant in Canada had ze vanwege gezondheidsreden al meer dan drie jaar geen beha meer gedragen. Klanten waren niet onder de indruk en begonnen te klagen. Het management ging akkoord met de klachten en voerde een nieuwe lijst van kledingvoorschriften in. Daarin stond dat vrouwelijk personeel voortaan verplicht was om een topje of beha te dragen onder hun uniform. Schell weigerde en werd ontslagen.

De vrouw had het gevoel dat ze gedwongen werd om te luisteren naar seksistische regels. “Niemand zou een andere persoon mogen dwingen om zich volgens bepaalde regels te kleden”, aldus de voormalige serveerster aan een lokale krant. Schell ging niet akkoord met haar ontslag en sleept haar voormalige baas nu voor de rechter. “Wanneer twee geslachten verschillende kledingregels opgelegd krijgen, spreken we van discriminatie”, aldus haar advocaat David Brown.