Een Britse man die zonder penis werd geboren, heeft na 45 jaar en voor meer dan 50.000 euro een bionische penis gekregen. Het nieuwe geslachtsdeel werd gemaakt van zijn eigen huid.

Andrew Wardle werd geboren met een blaas-exstrofie, een zeldzame geboorteafwijking waardoor de blaas zich buiten zijn lichaam vormde. Dit betekende ook dat Andrew geboren werd zonder penis. De 44-jarige man onderging als kind een operatie om een stoma, een kunstmatige uitgang, te creëren. Maar desondanks kreeg Andrew problemen aan zijn nieren.

Ook mentaal had Andrew het zwaar, maar in 2012 kreeg hij terug een sprankeltje hoop toen hij urologist Dan Wood ontmoette. “Dan vertelde mij dat hij een nieuwe blaas voor mij kon maken en dat bevriende chirurg voor een nieuwe penis zou zorgen”, zegt Andrew aan Daily Mail. “Ik kon het eerst niet geloven dat er eindelijk een oplossing voor handen was.”

Uit de voorarm van Andrew werd de huid gehaald voor zijn bionische penis. “Mijn arm was gezond, dus ze hebben heel wat vel kunnen gebruiken. Ik ben dan ook zeer tevreden over de lengte van mijn heerschap”, grapt de man.