UTRECHT - De zomerse oktoberzondag is minder prettig verlopen voor een hond in Utrecht. Het dier werd achtergelaten in een hete auto op een parkeerplaats aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht.

Het raam in één van de achterportieren stond volgens de politie maar 2 centimeter open, waardoor er niet of nauwelijks frisse lucht binnen kon komen. Het beestje raakte oververhit.

Omstanders ontdekten de hond en sloegen alarm. Toen agenten bij de auto kwamen, zagen zij dat de hond ook al een blauwe tong begon te krijgen. Dit duidt op zuurstofgebrek en kan fatale gevolgen hebben.

De politie probeerde nog in contact te komen met de eigenaar. Toen dit niet lukte besloten de agenten een ruit te vernielen om de hond te bevrijden. "De hond is meegenomen door de dierenambulance en nagekeken door een dierenarts. Gelukkig kunnen wij delen dat de hond inmiddels weer in goede gezondheid is", schrijft de politie op Facebook.

Het baasje meldde zich later op het bureau. "De eigenaar was erg ontdaan, besefte niet dat dit zo gevaarlijk kon zijn voor de hond en gaf aan van de situatie te hebben geleerd", aldus de politie.