De combinatie van harde wind en een enorm vreugdevuur op het strand van Scheveningen heeft geleid tot 'vliegvuur' (een grote vonkenregen) en verschillende branden in de badplaats. De brandweer had er vannacht de handen vol aan. Burgemeester Krikke zegt in een reactie dat ze betwijfelt of de vreugdevuren in de toekomst nog in deze vorm kunnen doorgaan.

Aan het begin van de nacht werd de boulevard ontruimd. Verder werd de Oude Kerk nat gehouden, om brand te voorkomen. Asdeeltjes en vonken waaiden over de straten van Scheveningen en op verschillende plekken in de duinen ontstond brand. Rond 03.00 uur werd de vonkenregen minder.

Verslaggever Robert Bas was in Scheveningen. Hij vindt de stad, na de schade door het vreugdevuur, er bizar uitzien. "Ik zie veel verbrande fietsen, verbrande auto's en op de boulevard een verbrande kiosk. Er is veel schade en overal ligt as."

Niemand is door het vliegvuur gewond geraakt. De gemeente laat weten dat de brandweer zich eerst heeft geconcentreerd op het bestrijden van het vuur in Scheveningen zelf en het nathouden van gebouwen. Daarna werd begonnen met het blussen van de enorme stapel brandende pallets.

Aan het begin van de nacht stonden op de boulevard veel mensen te kijken naar het vreugdevuur. Vanwege de hitte en het gevaar voor de toeschouwers werd besloten om de mensen weg te sturen. Agenten gingen in linie de boulevard af.
Foto