De Russische jager Sergey Grigoriyev is gedood en opgegeten door zijn eigen bruine beer. Hij hield het dier in een kooi op zijn land in het plaatsje Ozersk.
Grigoriyev was een aantal dagen vermist en dus ging de familie op onderzoek uit. Toen ze het landgoed van de man bezocht, bleek de beer van de man vrij rond te lopen. Daarop schakelde de familie de politie in en die vond resten van de eigenaar en zijn hond. Overal op het terrein lagen bloedsporen.
De bruine beer was al eigendom van de man sinds het dier nog klein was. De man voedde het dier op en ging regelmatig met hem wandelen. Hij plaatste verschillende filmpjes van hem en zijn huisdier op social media. Lokale media meldden dat de man de beer vroeger heeft gered en sindsdien heeft opgevoed. Hij wilde de beer wegdoen, maar de enige die het dier wilde hebben was een hondentrainingscentrum die levend aas gebruikte. De man besloot daarop om het dier te houden.
Het was niet de eerste keer dat de beer hem aanviel, want het gebeurde al eens eerder. Zijn vrienden adviseerden om het dier weg te doen, maar daar gaf Grigoriyev geen gehoor aan. Uiteindelijk heeft hij het met de dood moeten bekopen.
Het dier heeft de aanval op zijn baasje helaas niet overleefd. Want toen de politie ter plaatse was, werd het dier door agenten neergeschoten, omdat het een ‘gevaarlijk’ dier was. Zij zagen het dier als een bedreiging voor de inwoners van de stad. “De kooi was open en het dier liep agressief rond. Op het terrein vonden we de botten van een man”, zegt rechercheur Alexey Petrov.