PURMEREND - Als Jesse Zijlstra in een donker, rokerig kroegje met een net jasje zijn zangstem opzet, zou je denken dat Frans Bauer voor je staat. De Purmerender vergaarde afgelopen dagen veel bekendheid met zijn niet van echt te onderscheiden imitatie van de Nederlandse volkszanger die op internet viral ging. "Mensen willen mij boeken bij huisconcerten."

In de inmiddels beroemde video op Dumpert zingt Jesse op precies dezelfde manier het beroemde liedje 'Heb je even voor mij?' in en dat zorgt voor hilariteit bij de filmers. "Doe je ogen eens dicht. Het is toch net Frans Bauer", zegt een van de vrienden van Jesse.

Dat hij de iconische zanger zo goed na kan doen, is geen toeval. Al sinds zijn jeugd oefende hij de - ietwat hoge - stem. Dat deed op een bijzondere manier. "Ik was een jaar of acht toen ik met een wasmand op mijn hoofd Frans Bauer ging zingen. Op een gegeven moment klonk het ook echt gewoon als hem", vertelt Jesse aan NH Nieuws. "Ik vond dat wel geinig, dus ik liep dagen met een wasmand op mijn hoofd om te oefenen."

De echte Bauer reageert
Zijn imitatie is niet onopgemerkt gebleven. Zelfs Frans Bauer zelf is de video niet ontgaan, de Brabander heeft er zelfs op gereageerd voor de camera. In een persoonlijke boodschap aan Jesse zegt hij onder de indruk te zijn van zijn imitatie. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik dacht gewoon dat ik mezelf hoorde. Als ik een keer verkouden ben of ik kom er even niet meer uit: ik heb nog een paar pakken hangen en dan kan jij inspringen", aldus Bauer gekscherend.

"Hij mag mij bellen hoor", is het antwoord van Jesse, die al meerdere keren is gevraagd voor feesten en partijen als Bauer-imitator. "Ik doe het nu nog voor de grap, maar het is een grote erkenning als zelfs de echte Frans Bauer het vindt lijken. Misschien moet ik dan maar als tweede Frans door het leven gaan?"

Imitatiewonder
Dat Jesse een imitatiewonder is, blijkt wel als we bij hem op bezoek gaan. Ook dierenvriend Martin Gaus, Gerard Joling en René van der Gijp passeren in huize Zijlstra regelmatig de revue...