'Morgen ben ik er niet meer'. Toen de 12-jarige Gabe Rongier dat berichtje las op Snapchat, vertrouwde hij het niet. Hij belde, tegen het advies van zijn ouders in, een hulplijn en voorkwam de dood van het meisje.

Gabe woont in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij zat op de chatapp Snapchat in een groep met een meisje in Texas, ruim 2500 kilometer verderop, dat hij nog nooit had ontmoet.

In die groepschat zag hij een verontrustend bericht van het meisje. Ze zei dat ze 'hier morgen niet meer zou zijn'. Hij vertrouwde het niet en greep in, schrijft CBS Pittsburgh.

Gabes moeder dacht dat het om een grap ging. Volgens haar moest hij de politie hier niet mee lastigvallen.

Het jongetje dacht er anders over: hij belde een zelfmoordpreventielijn. Daar werd hij doorverbonden met de politie in Texas. Daar gebruikten ze de locatie van de telefoon om het meisje te vinden.

Agenten waren op tijd ter plaatse om in te grijpen. Een dag later lieten ze aan Gabe weten dat het meisje in orde was, maar dat zijn melding wel klopte. "Ik ben opgelucht dat het goed met haar gaat. Ik voel dat ik iets goeds heb gedaan."

Gabe heeft de ambitie om later agent te worden, hij wil bij het arrestatieteam. Hij is dan ook ontzettend blij met het pakketje dat hij kreeg van de politie in Texas. Als bedankje kreeg hij een politiebadge en een speciale herdenkingsmunt.