De toch al loodzware baan van de Britse premier Theresa May is nog iets zwaarder geworden. Ook Uri Geller bemoeit zich nu namelijk met de brexit. In een brief aan de Britse premier schrijft de illusionist dat hij een Engelse stap uit de Europese Unie niet kan toestaan, ook al mag hij May graag.

Geller schrijft dat hij May de kans geeft om de brexit af te blazen. Luistert zij niet, dan neemt hij drastische maatregelen. “Ik waardeer je enorm”, schrijft Geller in de brief die is gepubliceerd door de Britse krant The Jewish Telegraph. “Toch zal ik je telepathisch van de brexit weerhouden – en geloof me, tot iets dergelijks ben ik in staat.”

De Brits-Israëlische Geller, bekend van de gebogen lepels, zet zijn dreigement kracht bij door een eerdere prestatie te benoemen. Geller is naar eigen zeggen ooit door een Amerikaanse senator gevraagd het brein van een hoge Sovjet-onderhandelaar “te bombarderen”, zodat de Sovjets een kernwapenovereenkomst zouden tekenen. Geller voltooide zijn missie naar eigen zeggen met succes.

Overigens zijn May en Geller volgens de laatste geen vreemden. De huidige premier zou ooit bij Geller op bezoek zijn geweest toen zij allebei in de plaats Sonning woonden. Toen al voorspelde Geller dat May premier zou worden, schrijft hij, net als dat hij al zag aankomen dat Donald Trump president van de Verenigde Staten zou worden.

Dat hij nu een dreigement aan het adres van May moet uitten, doet Geller dan ook pijn. Hij gelooft echter dat een meerderheid van de Britten tegen de brexit is en blijkt daarom tot ingrijpen bereid.