Talloze klachten over de prijs van 6 euro voor een flesje water bij het technofestival The Crave heeft tot vragen geleid in de Haagse gemeenteraad. De PvdA-fractie vroeg gisteren waarom er geen gratis tappunten waren op het dancefestival. The Crave vond afgelopen zaterdag plaats in Den Haag.

Raadslid Janneke Holman heeft een bericht hierover van Omroep West bevestigd. De festivalorganisatie is niet bereikbaar voor commentaar en zwijgt op haar eigen pagina over alle klachten.

"Zeker met die tropische temperaturen is het bizar als een festival geen gratis water ter beschikking stelt", aldus Holman. Mensen stellen op internet dat zij zelfs niet het festivalterrein af mochten om water te halen.

De PvdA wil dat Den Haag in de festivalvergunning voor grote evenementen opneemt dat er verplicht gratis watertappunten op het terrein moeten zijn. "Dat is in Amsterdam al jaren het geval."

Een woordvoerder van festival The Crave zei in een reactie dat een flesje 4,50 euro kostte, waar bovenop nog eenmalig 1,50 euro statiegeld gerekend werd dat naar een goed doel naar keuze gaat. Volgens hem was het zaterdag niet tropisch warm in het Haagse Zuiderpark, maar was het er 22,5 graden.