Tragedie sloeg toe tijdens een lange afstandsloop in Kansas, VS, toen een hardloper stierf nadat hij door bliksem niet ver van de finishlijn was getroffen.
Thomas Stanley, 33, nam deel aan de FlatRock 50k in Elk City State Park in het weekend toen hij werd getroffen door bliksem op minder dan een kwart mijl van het einde.
Pogingen om Stanley te reanimeren hadden geen succes, en de organisatoren van de race bevestigden later het tragische nieuws dat de hardloper was overleden.
Stanley laat een vrouw en drie kinderen achter, die niet aan de race deelnamen, maar op de hoogte werden gebracht via een telefoontje van een lokale sheriff.
Zijn vrouw Ashley zei dat het verlies bijzonder hard was aangekomen voor hun zesjarige dochter, die haar hartverscheurend vroeg: "Als papa de race niet zou lopen, dan zou hij hier toch nog zijn, toch?"
"Ik zei ja.' Ze zei: 'Ik wou dat papa die race niet had gelopen' en ik zei: 'Ik ook.'
Eerbetoon aan Stanley werd ook betoond in een verklaring, uitgegeven door de organisatoren van het evenement, met de woorden: "De familie van Thomas zegt dat de kansen om gedood te worden door een blikseminslag ongeveer een op een miljoen zijn, en Thomas was echt een kerel van een op een miljoen"
Een voormalige collega die met Thomas werkte bij Kansas Leadership Center prees hem als "vol liefde en vol passie, ik denk dat iedereen zich alleen maar geschokt en geschokt en gebroken voelt."
Stanley zou van plan zijn geweest om de 50 km-race in 31 uur te voltooien.
Een GoFundMe-pagina is opgezet voor zijn gezin en had op het moment van schrijven bijna $ 74.000 bereikt.