,,Geef me 5.000 euro of ik heb seks met jouw vrouw’’. Met die woorden zou de 42-jarige John D. uit Spijkenisse zijn buurman hebben afgeperst. Ook zou hij met geweld hebben gedreigd. John D. was boos omdat de buurman met zijn vriendin naar bed was geweest.

In de Dordtse rechtbank ontkende John D. de bedreiging. Hij gaf wel toe dat er op 3 juli vorig jaar ruzie met de buurman is geweest. Deze buurman zou dronken zijn huis zijn binnengelopen om seks te hebben met de vriendin van John D.

D. kwam een dag later verhaal halen bij de buurman die vervolgens alles ontkende. De Spijkenisser dreigde zijn foute vrienden te sturen en eiste 5.000 euro.

Alleen als hij seks met de buurvrouw kon hebben, was de zaak ‘afgekocht’. John D. ontkende deze lezing in de rechtbank en stelde dat de zaak ‘al was uitgepraat’.

Een overbuurvrouw verklaarde bij de politie de Spijkenisser op straat te hebben horen bellen over de afpersing. ,,We moeten even 5K halen’’, zou John D. hebben gezegd. Beelden van een straatcamera met geluid zouden dat bevestigen. Voldoende bewijs voor dwang, vond het OM.

De officier van justitie eiste 5.000 euro boete en één maand voorwaardelijke cel tegen John D. voor het afhandig maken van geld onder dwang. ,,Een kwalijke zaak’’, sprak de aanklaagster. ,,Er zijn heel akelige woorden gebruikt.’’

De uitspraak is op 25 oktober.