HANDEL / MARIAHEIDE - Het leek op een marketingstunt van Bavaria maar het was toch een foutje moet de bierbrouwer eerlijk toegeven. In diverse plaatsen in Brabant zijn carnavalsposters opgedoken van de bierbrouwer waarbij dorpen de verkeerde carnavalsnaam is toebedeeld. Zo zijn Handel en Mariaheide opeens naar een naburig dorp vernoemd.

In Handel, oftewel het Bergkneuterrijk, kunnen ze er wel om lachen. “De Drumknaauwers is een paar kilometer verderop. Wij zijn Kneuters en da’s toch wel wat anders. Maar dat zullen ze bij Bavaria toch ook wel weten”, aldus een oudere dame die met haar hond langsloopt.

De poster weghalen hoeft voor haar niet. “Het was me nog niet eens opgevallen. Maar ik vier altijd hier carnaval en mensen uit Gemert komen nauwelijks hier naartoe, dus een beetje vreemd is het wel.”

‘Kuussegat slaat echt nergens op’
In Mariaheide, Krikkeldurp, lijkt de rivaliteit wat groter. “Met alles worden wij met Veghel verward, zelfs met ons adres. Dus die eigen naam met carnaval koesteren we. Dan slaat Kuussegat echt nergens op.”

Zo denkt Luuk van Stiphout er ook over. Hij is de broer van Prins Thijs d’n Urste. “We kunnen het prima vinden met de Kuussegatters, maar we zijn het natuurlijk niet. Dan is het raar dat niet onze eigen dorpsnaam op die posters staat. Ik hoop dat ze nog verwisseld worden.”

'Verkeerd gesjeft'
Bierbrouwer Bavaria laten weten 'bijzonder gevleid' te zijn dat er direct wordt gedacht aan een bewuste actie. "In alle eerlijkheid moeten wij bekennen dat het in dit geval geen pr-stunt is. Onze Sjef Posterplakker heeft het simpelweg verkeerd gesjeft, wellicht zat hij met zijn gedachten al bij Carnaval. Oeps!"

De posters zullen snel worden aangepast. De tekst op de abri wordt aangepast en zal verwijzen naar de gemaakte fout, iets in de trant van: 'Oeps, sorry', aldus een woordvoerder van Bavaria. "De nieuwe posters hangen er waarschijnlijk morgen al, en zeker zaterdag."