Martkooplieden bij Ganzenhoef zitten sinds vorige week zonder toilet. De gemeente heeft de toiletten namelijk weggehaald, waardoor de marktkooplieden zelf voor een oplossing moeten zorgen.

De ondernemers gaan ervan uit dat de toiletten zijn weggehaald om geld te bezuinigen. 'Dit is asociaal, je mag van de gemeente verwachten dat ze normale regels hanteren, maar dit is gewoon asociaal gedrag', laat een van de marktkoopmannen weten. 'We worden hier gewoon honderd jaar terug in de tijd gezet.'

Aurora moet als marktkoopvrouw creatief te werk gaan. 'Een man kan nog tegen een boom aanstaan met een beetje geluk', vertelt ze. Maar als zij naar het toilet moet, pakt zij 'ouderwets een po' en gaat ze in haar bus zitten.

Een ander stelt zelf als alternatief voor om twee Dixies te plaatsen. 'Één voor mannen en één voor vrouwen, maar de gemeente wil dat niet betalen'.

Of het inderdaad om een bezuinigingsmaatregel gaat, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van stadsdeel Zuidoost kon vanmiddag nog niet reageren.