Terwijl gewone mensen verteld wordt dat ze hun handen moeten wassen, zichzelf te isoleren en sociale afstand te houden om infecties te bestrijden, hebben leden van een religieuze orde in Moskou gekozen voor hun eigen oplossing - nachtelijke processies op straat.
Zoals voor het eerst gemeld door nieuwsdienst Interfax, hebben monniken van het Vysoko-Petrovsky-klooster in Moskou ervoor gekozen om rondjes te lopen rond hun verblijfplaats ten einde het coronavirus te bestrijden. De eerste processie, gisteren na de avonddienst, zal een nachtelijk ritueel worden, vermoedelijk tot het virus is verslagen. De abt van het klooster, Hegumen Peter Eremeev, legde de logica uit op zijn Instagram-pagina.
“De traditie van religieuze processies in de dagen van de ramp werd in Byzantium gevestigd in de kerktraditie. De geestelijken en gelovigen trokken door huizen, straten, kloosters en zelfs hele nederzettingen en riepen de Heer en de heiligen op om te helpen. Vandaag hebben we allemaal hulp van boven nodig, dus besloten de broeders van ons klooster unaniem om het gebed op te voeren. De Heer zal niemand verlaten!" aldus Eremeev.
Foto