Hoe goed bedoeld ook, maar het UMCG vraagt de mensen vriendelijk doch dringend om te stoppen met het sturen van kaarten aan 'onze kwetsbare patiënten'.
De reden: het coronavirus blijft 24 uur leven op papier, zegt het ziekenhuis. Dus ook op beterschaps- en bemoedigingskaarten.

'Om onze patiënten en medewerkers een hart onder de riem te steken, zijn er allerlei kaartenacties opgezet. Hier waren we blij mee, maar we willen toch het zekere voor het onzekere nemen', schrijft het ziekenhuis op Facebook.

'Het nieuwe coronavirus blijft zo'n 24 uur leven op papier', vervolgt het UMCG. 'Om geen enkel risico te nemen, vragen we te stoppen met postacties. Hoe jammer we dat ook vinden.

Update
Later op de zondagavond kwam het UMCG met een update via Twitter. 'Graag verduidelijken we ons bericht', schrijft het ziekenhuis. 'Onze oproep om te stoppen met massale kaartenacties heeft alleen betrekking op post aan onze kwetsbare patiënten.'

Het is geen oproep om helemaal geen post in Nederland meer te sturen, zegt het ziekenhuis. 'Ook de postverspreiding brengt in het UMCG extra risico's met zich mee. We zijn daarom strenger dan het RIVM voorschrijft.'