Een reeks profetieën van de profeet Emmanuel Makandiwa, leider van de United Family International Church (UFIC), over het dodelijke coronavirus heeft de geloofswereld geschokt na het uitbreken van de pandemie.

Profeet Makandiwa maakte de eerste profetie die op video werd vastgelegd op 11 januari 2015 en herhaalde deze vervolgens in 2016 en 2017 tijdens UFIC-kerkdiensten in het City Sports Centre in Harare. Vervolgens maakte hij nog twee profetieën die de ernst benadrukten van de vreemde ziekte die volgens hem "uit de zee voortkwam".

Coronavirus, bekend als Covid-19, brak in december 2019 uit in Wuhan, China, en heeft zich verspreid over 186 landen, waarbij bijna 12.000 mensen zijn omgekomen en ongeveer 280.000 zijn besmet. In Zimbabwe zijn twee mensen positief getest.

De prediker zei dat de ziekte catastrofaal zou zijn en de hele wereld tot stilstand zou brengen.

'Het is een demonische geest die op hol geslagen is', zei profeet Makandiwa, eraan toevoegend dat de pest 'de atmosfeer zou besmetten omdat het virus zich snel zal verspreiden'.

In een video op YouTube waarschuwde de UFIC-leider dat de nieuwe ziekte dodelijker zou worden dan hiv / aids en kanker.
Profeet Makandiwa zei dat de ziekte onder de zee vandaan zou komen.
'Duizenden zo niet miljoenen of miljarden zullen sterven; zeg dus niet dat het niet openbaar was. We moeten blijven bidden omdat ze het niet kunnen genezen. Ik ben bezorgd, ik wil dat mensen leven; gelukkig zijn. Stel je voor kijken naar uw televisie en u ziet mensen sterven ... duizenden.

'Het is een plaag, het zal in de lucht vliegen. Onze geleerde mensen zullen huilen en ze vragen God om hen te helpen. Het zal pijnlijk zijn. Het is een plaag. Ik zeg het zodat we ertegen bidden.'

Twee maanden later herhaalde profeet Makandiwa de profetie over de ziekte.
'Ik zag mensen als bladeren vallen en sterven.
'Iets zal die ziekte van de zee naar het land van de levenden brengen. Het is een plaag die alleen God kan stoppen. Ze zullen alles doen, behalve dat God zijn volk een oplossing zal geven', zei profeet Makandiwa.
UFIC-woordvoerder Pastor Prime Kufa bevestigde dat de profetieën authentiek waren.
'We moeten leren beseffen dat we een profeet in ons land hebben. Als hij dingen in China kan zien gebeuren, wat zijn dan meer van onze problemen thuis (Zimbabwe). We moeten zijn advies inwinnen over veel problemen in Zimbabwe', zei hij. zei.

Profeet Makandiwa heeft internationale profetieën gegeven, waaronder het vliegtuigongeluk van de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa, de dood van de Mozambikaanse oppositieleider lfonso Dhlakama en die van de voormalige Britse premier Margret Thatcher.
Foto