Er zijn tegenwoordig heel wat diëten die je kan volgen om af te vallen, het ene al gekker dan het andere. Zo eten sommigen alleen fruit, vasten anderen zestien uur per dag en eten nog anderen geen koolhydraten. Of dat allemaal ook goed is voor je gezondheid, is nog maar de vraag. En nu is er weer een nieuw dieet dat de wenkbrauwen doet fronsen.

Het bizarre dieet kwam onder de aandacht van het publiek toen een vrouw op Reddit vroeg hoe anderen dachten over de nieuwe manier van eten van haar vriend. Hij beschouwt zichzelf namelijk als ‘beanatarian’ en eet alleen maar bonen.

“Mijn vriend vertelde me drie weken geleden dat hij vanaf nu een bonendieet gaat volgen. Hij eet dus alleen verschillende soorten bonen. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar sindsdien heb ik hem niets anders dan bonen en multivitamines zien eten. Hij benadrukt dat bonen alle voedingsstoffen bevatten”, aldus de vrouw op Reddit.

De man in kwestie maakt dus elke dag bonen klaar als maaltijd, altijd een beetje anders om af te wisselen. Sinds de post op Twitter verscheen, ruziën internetgebruikers over het feit of bonen al dan niet alle nodige voedingsstoffen bevatten. De enige beroemdheid die de man al voorging, is Beau Miles. De atleet en filmmaker at gedurende veertig dagen niets anders dan bonen en legde het hele proces ook vast op beeld. Conclusie? Hij was na afloop van het experiment gezond, maar voelde zich moe, prikkelbaar en zijn loopprestaties gingen erop achteruit.

Hoewel bonen er goed zijn voor de gezondheid en een goede aanvulling vormen op je dieet, wil dat niet zeggen dat ze ook in al je behoeftes voorzien. Ze bevatten nu eenmaal niet dezelfde vitamines als bijvoorbeeld groenten en fruit. Sowieso is het geen goed idee om slechts één soort voedsel te eten omdat er dan tekorten ontstaan. Zegt het bonendieet je wel wat, dan kan je deze toch maar beter overslaan. Eén portie bonen per dag, aangevuld met groenten, fruit en andere etenswaren, is meer dan genoeg.