AUGSBUURT - De hulpdiensten werden donderdagnacht tot tweemaal opgeroepen voor een auto te water in het Stroobossertrekvaart bij Augsbuurt. Er werd geen enkele auto aangetroffen.

Een voorbijganger belde omstreeks 3.25 uur 112 en gaf aan de meldkamer in Drachten door dat hij een auto het water in zag rijden en dat er niemand uitkwam. De brandweer van Kollum, Buitenpost, Zoutkamp, Drachten en Leeuwarden werden opgeroepen. Eenmaal ter plaatse werd er tevergeefst een zoekactie gehouden langs het water.

Na twintig minuten zoeken, belde de zelfde voorbijganger opnieuw de meldkamer voor een auto te water, ditmaal bleek de locatie langs de Stroobossertrekvaart bij Triemen te zijn. Er werd door de meldkamer opgeschaald naar 'middel waterongeval' waardoor ook de duikers van Groningen opgeroepen werden. De hulpdiensten hebben langs de Stroobossertrekvaart tussen Augsbuurt en Westergeest gezocht maar er werd wederom niks gevonden.

Om er zeker van te zijn dat er geen auto in het water zou liggen, werd de politiehelikopter uit Amsterdam opgeroepen, om 4.15 was de helikopter ter plaatse en heeft vanuit de lucht gezocht. Na enkele zoekslagen vanuit de lucht werd er ook door de helikopter niks gevonden. Hierdoor hebben de hulpdiensten afgeschaald en zijn ze weer naar de kazerne gegaan.