NIEUWEGEIN - Bij de bezoekers en de marktkooplui van de markt in Nieuwegein zat de schrik er vanmiddag flink in. Rond het middaguur reed daar slalommend een auto tussen de mensen en de kraampjes door. De wagen kwam tegen een betonnen pilaar tot stilstand, waarna de bestuurder door de politie is opgepakt. "Mensen konden net opzij springen."

Volgens de politie was de bestuurder even daarvoor verwikkeld in een verkeersconflict met twee andere automobilisten op de A.C. Verhoefweg. Hij zou voor zijn eigen veiligheid zijn gevlucht.

"Rustig aan, mafkees!"
Henk Gorter, eigenaar van een snoepkraam, was getuige van het incident. Toen de auto volgens hem met zo'n vijftig kilometer per uur langsreed kon hij nog wat naar de bestuurder roepen. "Ik zei: doe eens rustig aan joh! Mafkees!"

De marktkoopman is na het incident naar de man toe gelopen. "Hij zei gelijk al dat hij spijt had, hij wist niet wat hij deed." Gorter zegt dat de automobilist voor twee of drie mensen op de vlucht sloeg en daarom in paniek raakte.

Hij heeft samen met zijn fruitkraamcollega Johan van Hezik meerdere martkbezoekers opgevangen. "Mensen konden net opzij springen. De mensen die bijna geraakt worden, die hebben wel echt bij moeten komen. Ik heb ze even wat water gegeven", aldus van Hezik. "Het ging net goed allemaal."