De politie in Breda heeft de afgelopen weken veel aangiftes en meldingen van woningfraude gekregen. Alles lijkt goed te gaan, tot het moment van de sleuteloverdracht. Dan is de 'makelaar' in geen velden of wegen meer te bekennen.

Op Facebook beschrijft politieteam Markdal de werkwijze van de oplichters. De post is getiteld: van appartement in de stad naar helemaal alleen met je deurmat.

Bij de bezichtiging van een woning, kamer of appartement lijkt er niets aan de hand te zijn. Belangstellenden krijgen een rondleiding en betalen vervolgens borg en de eerste maand huur. Bij de daadwerkelijke sleuteloverdracht is de 'makelaar' opeens verdwenen.

De politie geeft tips om deze situatie te voorkomen zoals bijvoorbeeld eventuele buren te vragen naar bijzonderheden. Ook is het verstandig om met de makelaar af te spreken om het geld te geven tijdens de overdracht. Vaak is ‘te mooi om waar te zijn’ ook echt te mooi, aldus de politie.

Als je in zo'n situatie terechtkomt, kan je bij de politie aangifte doen van fraude. Ook is het verstandig dit te melden bij de Fraudehelpdesk.