Volgens Villa Italian Kitchen, een pizzatent uit New York, is de korst de kers op de taart, als het op pizza aankomt. Dus verkoopt de toko nu losse pizzakorstjes. Zodat je het lekkerste niet meer voor het laatst hoeft te bewaren.

Waar het belegde deel van de pizza een smaaksensatie is van prachtige ingrediënten, is de korst een gortdroge knapperige hap. En toch, heel raar, vinden genoeg mensen juist dat het lekkerste deel van een pizza. Villa Italian Kitchen zag hier brood in. En verzon een heel gerecht rond het krokante uiteinde van je favoriete deegdisc. Misschien een goede optie voor een ontbijtje?

Onder de noemer Just the Crusts staan bij Villa Italian Kitchen losse pizzakorstjes op het menu. Zij geloven namelijk dat de korst stiekem ieders favoriete deel van de pizza is. Dat durven we hardop te betwijfelen, maar een doos vol pizzakorsten bestellen lijkt ons op zijn minst geestig.

Of de pizzaboer hele pizza’s opoffert om louter korst uit te serveren, weten we niet. Het is te hopen dat ze een speciale losse pizzakorstjes-bakker in de arm hebben genomen om de verwachte grote vraag naar het nieuwe gerecht aan te kunnen. Of zouden ze nu ook korstloze belegschijven aan gaan bieden op hun menu?