"Ik stond in brand en dacht: dit is het einde." Yvette Snoek uit Biddinghuizen is er nog ondersteboven van. Haar hand vloog dinsdagmiddag in brand, nadat ze een sigaret opstak. Vijf minuten daarvoor desinfecteerde de vrouw haar handen met een ontsmettingsmiddel, na een bezoek aan de supermarkt. Behalve haar handen verbrandde ze ook haar voorhoofd en schroeide ze haar haar. Snoek wil anderen waarschuwen voor het brandgevaar van desinfectiemiddelen.

Vlakbij het strand besloot de vrouw nog een sigaretje te roken. In haar linkerhand had ze de sigaret en in de rechterhand de aansteker. Daarna ging het snel. Toen het blauwe vuur om haar handen sloeg, is ze uit de auto gesprongen. Een strandbezoeker in een scootmobiel schoot de vrouw te hulp met handdoeken en flessen water. Ook belde hij de ambulance, zodat de verpleegkundigen de vrouw verder konden helpen.

De vrouw houdt een tweedegraads verbranding aan haar hand over aan het voorval. De chemische vlammen zijn extreem pijnlijk, volgens Snoek. Veel pijnlijker dan een heet strijkijzer bijvoorbeeld. Snoek viel er bijna flauw van. Inmiddels gebruikt de vrouw antibiotica en moet ze de brandblaren dagelijks insmeren.

Yvette wil andere mensen waarschuwen. "Mijn boodschap aan mensen die handgel of desinfecterende gebruiken is om het goed laten drogen, voor je de keuken in gaat of een sigaret of kaars aansteekt. Laat iedereen alsjeblieft hiervan bewust zijn."