Een rouwende financieel arme familie die de begrafenis van hun 19-jarige zoon niet kon betalen, werd geconfronteerd met een extreem pijnlijke situatie.

Terwijl hun kind thuis opgebaard was in een doodskist, vond de begrafenisondernemer het nodig om de kist op dat moment in beslag te nemen. Het levenloze lichaam van de tiener werd door de uitvaartondernemer respectloos gedumpt op de garagevloer, waar de wake plaatsvond.

De lege doodskist werd vervolgens meegenomen. De harteloze ondernemer had nog wel de beschaving om de bloemen en wierookkaarsen die in en om de kist waren, rondom het dode lichaam te leggen.

De begrafenis kon pas voortgang vinden nadat rouwenden via sociale media enkele financiële donaties hadden ontvangen.

Het incident vond plaats in de stad Tehuacan in de Mexicaanse staat Puebla. Het gemeentebestuur van de stad hielp ook door gratis een plek op een begraafplaats te bieden.

Mexicaanse media meldden zaterdag dat er een bedrag van omgerekend $ 150,- betaald moest worden aan de uitvaartverzorger. Toen het bedrijf de doodskist kwam opeisen, probeerde de arme familie nog een voorschot te geven van omgerekend $ 40,-. Het uitvaartbedrijf ging echter niet akkoord met dat bedrag.

De tiener stierf volgens artsen een natuurlijke dood.