Een vierling van uiterst zeldzame gouden tijgers, 'kostbaarder dan panda's' werd geboren in een Chinese dierentuin.
De welpen, een mannetje en drie vrouwtjes, zijn afgelopen maandag in Oost-China geboren.
Beeldmateriaal toont de baby Bengaalse tijgers met blonde vacht en roodbruine strepen. De kleurvariatie van het uiterst zeldzame dier wordt veroorzaakt door een recessieve mutatie. Er bestaan ​​ongeveer 30 van hen in de wereld, daarom zijn ze 62 keer zeldzamer dan panda's. Op schattige foto's zien we de babydieren sluimeren in hun couveuses.
De vier welpen, een mannetje en drie vrouwtjes, zouden in gezonde conditie verkeren na hun geboorte op 19 oktober in de oostelijke Chinese provincie Zhejiang.
Filmpje

De Bengaalse babytijgers, met blonde vacht en roodbruine strepen als gevolg van een recessieve mutatie, behoren tot een soort die zeldzamer is dan de reuzenpanda. Er wordt aangenomen dat er slechts 30 gouden Bengaalse tijgers in het wild leven vanwege hun extreem lage vruchtbaarheidscijfer.
"De gouden tijger is een gemuteerde tijgersoort die voortkomt uit een genetische mutatie van de Bengaalse tijger", schreef het park in een bericht op sociale media, volgens de Daily Mail.
"Hun vruchtbaarheid is lager dan die van hun naaste familieleden, de witte tijger en de sneeuwtijger, en er zijn er minder van dan van de panda's," voegde het park eraan toe. Volgens de laatste telling van het Wereld Natuur Fonds zijn er minder dan 2.000 panda's.