Een echtpaar uit Commack, New York, is een rechtzaak begonnen tegen een vruchtbaarheidskliniek. Het sperma van Thomas Andrews moest worden toegevoegd aan de eicellen van zijn vrouw Nancy. Beide ouders zijn blank en waren dan ook verrast toen Nancy in 2004 het leven schonk aan een zwarte baby.
Drie DNA-tests en twee proeven in een professioneel laboratorium tonen aan dat Thomas niet de vader van het kind is. De dokters van de vruchtbaarheidskliniek moeten dus het sperma van een andere man gebruikt hebben. De ouders zeggen dat ze gedwongen worden om voor een kind te zorgen "van een ander ras, met een andere nationaliteit en met een andere huidskleur."
De rechter besliste deze week dat de ouders de zaak mogen verder zetten. "Hoewel we echt van baby Jessica houden, worden we dagelijks herinnerd aan de enorme blunder als we haar aankijken", stellen de ouders. De rechter wees de klacht tegen de dokter die Nancy behandelde wel af. Dr. Reginald Puckett werd als hoofd van de kliniek wel aansprakelijk gesteld.