Het klinkt als een vroege 1 april-grap of een nieuwe Disney-serie, maar toch is het gewoon de werkelijkheid. In de hoofdstad van Zuid-Korea kan je gratis met je viervoeter naar de dierenarts voor een coronatest. Als hij een natte neus heeft, tenminste.

Zuid-Koreanen met snotterende honden of katten, kunnen hun huisdier in hoofdstad Seoul gratis laten testen. Een spaniƫl met koorts en een loopneus kwam vorige week als eerste aan de beurt, zeggen de lokale autoriteiten. Een dierenarts tilde het dier op zodat de test kon worden uitgevoerd. Het was niet meteen duidelijk of de hond ook was besmet met het virus.

Niet alle Zuid-Koreanen kunnen hun huisdier laten testen. Alleen de zieke katten en honden van coronapatiƫnten komen in aanmerking. De baasjes krijgen volgens persbureau Yonhap het verzoek ervoor te zorgen dat hun viervoeters aan social distancing doen. Ze moeten minstens twee meter afstand houden van andere mensen en dieren.

De Zuid-Koreaanse regering kwam vorige week met richtlijnen voor het testen van huisdieren. Dat gebeurde nadat een kat in Jinju als eerste huisdier in Zuid-Korea positief had getest op het virus. Twee mensen in het huishouden van het dier waren ook besmet. Als eigenaren zelf te ziek worden om voor hun besmette kat of hond te zorgen, kan het dier worden overgebracht naar een speciale quarantainelocatie in Seoul.
Foto