Een bedrijf uit Minnesota heeft wat het "het schoonste ondergoed ter wereld" noemt gecreëerd, een innovatief zelfreinigend ondergoed dat wekenlang, zelfs maandenlang dagelijks gedragen kan worden, zonder dat het stinkt.

HercLéon, een materiaalinnovatiegroep die bekend staat om het maken van 's werelds eerste zelfreinigende sokken, T-shirts en lakens, pakt nu de ondergoedindustrie aan met Kribi, een onderkledinglijn gemaakt van een bacteriebestrijdende stof. Dit revolutionaire materiaal, genaamd HercFiber, vernietigt continu alle bacteriën en blijft schoon zonder te wassen. Het enige wat u hoeft te doen is het ondergoed een tijdje te laten “uitblazen” nadat u het heeft gedragen, en u kunt het de volgende dag veilig weer aantrekken.

HercFiber is gemaakt met een mix van bamboe-, eucalyptus-, beukenhout- en kopervezels. Het koper is anti-infectie, antibacterieel en ‘stabiliseert en geneest’ de huid, dus als het in het ondergoed wordt geweven , vertraagt ​​het de groei van bacteriën en elimineert het deze. De makers van Kribi zeggen dat terwijl HercFiber nog steeds vatbaar is voor geurveroorzakende bacteriën, die geur niet blijvend is, zoals bij katoen en polyester.

“Kribi vernietigt continu alle bacteriën en blijft schoner” , stelt HercLéon . “Maar we raden wel aan om ze na een dag gebruik enkele uren te laten luchten. Tegen de tijd dat je ze de volgende dag ophaalt, ruiken ze zo fris als ongedragen ondergoed."

Blijkbaar kwam HercLéon oprichter en creatief directeur, Wenceslaus Muenyi, met het idee van de zelfreinigende kleding tijdens een reis in IJsland. Hij had alleen een rugzak met kleding ingepakt, maar realiseerde zich dat het niet genoeg zou zijn, aangezien sommige kleren na één keer dragen vies begonnen te ruiken. Dat zette hem aan het denken over een duurzame oplossing voor dit probleem.

"Omdat Wen van nature nieuwsgierig was, keerde hij terug naar huis en begon hij textiel te bestuderen en het proces dat ertoe leidt dat kleding slecht ruikt", zegt de website van HercLéon.

Het belangrijkste doel van het maken van een zelfreinigend textielmateriaal was om een ​​stof te maken die zo min mogelijk gewassen hoefde te worden, zodat je het zo lang mogelijk kon dragen zonder dat het gewassen hoefde te worden. Kribi is blijkbaar in staat het vol te houden zolang als je durft.