Een Italiaanse journalist die verslag deed van de vermissing van een peuter heeft het jongetje zelf teruggevonden. "Ik dacht eerst dat ik het me inbeeldde toen ik 'mama, mama' hoorde roepen."

RAI-verslaggever Giuseppe Di Tommaso was in het berggebied tussen Florence en Bologna om de vermissing van de 21 maanden oude Nicola Tanturli te volgen. Het jongetje verdween maandagavond uit zijn bed. Zijn vader denkt dat hij misschien verdwaalde toen hij op zoek ging naar zijn ouders.

Gisterochtend was Di Tommaso een eindje gaan wandelen om zijn emoties over de vermissing te verwerken, toen hij in het struikgewas van een bergkloof gekreun meende te horen. "Ik dacht dat ik een stem hoorde op de bodem van de kloof, 100 meter verderop. Ik schreeuwde 'Nicola' en toen hoorde ik 'mama' terug."

Di Tommaso stopte een voorbijrijdende politieauto met een aanvankelijk sceptische agent. "We hoorden ook gekreun, maar ik dacht dat het een hert of zo zou zijn. Ondanks het steile terrein besloten we het toch te checken."

Bij de bosjes aanbeland, hoorde de agent geritsel. "Ik dacht dat er een dier uit zou schieten, maar bij het hoge gras aangekomen, zag ik twee grote ogen. Nicola zei 'mama' en greep me om mijn hals. Wat een opluchting."

Di Tommaso is nog steeds onder de indruk dat hij bij toeval de jongen vond, terwijl er al twee dagen naar hem werd gezocht door reddingswerkers, duikers, speurhonden en met infrarooddrones. "De emotie is overweldigend. Ik sta nog steeds te trillen."

Hoewel het jongetje twee nachten buiten is geweest en 2,5 kilometer van zijn huis was gedwaald, heeft hij behalve wat krassen en een bult fysiek nauwelijks iets overgehouden aan de tocht. Wel is hij uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen.