Een man in Koeweit is gearresteerd omdat hij in een filmpje op TikTok had geklaagd over het weer. Dat meldt persbureau AP.

In het filmpje klaagt en vloekt een Egyptische autobestuurder over de slechte weersomstandigheden en zandstormen waar hij doorheen moet rijden. ,,Ik kan letterlijk geen hand voor ogen zien”, laat de autobestuurder weten. Om daar sarcastisch aan toe te voegen: ,,Top, Koeweit, top.” Het filmpje werd duizenden keren bekeken op sociale media.

Het Koeweitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op Twitter laten weten de man achter de ‘beledigende’ video gearresteerd te hebben en dat ‘de nodige juridische stappen ondernomen zullen worden.’ Waarschijnlijk vonden de autoriteiten met name het gevloek provocerend. De in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde Engelstalige krant Gulfnews meldt dat de man naar Egypte gedeporteerd zal worden.

Mensenrechtenorganisaties kaarten regelmatig Koeweits behandeling van arbeidsmigranten aan. Voor zeer kleine vergrijpen kunnen migranten uit het oliestaatje gedeporteerd worden. Maar liefst 70 procent van Koeweits bevolking bestaat uit expats. Na de Indiërs vormen de Egyptenaren de grootste migrantengemeenschap in Koeweit.