Een uitspraak van de Nieuw-Zeelandse coronaminister Chris Hipkins heeft in Nieuw-Zeeland tot grote hilariteit geleid. Gisteren wilde hij tijdens een dagelijkse persconferentie iets uitleggen over wanneer mensen tijdens de lockdown 'de benen mogen strekken', maar Hipkins versprak zich en zei wanneer mensen weer 'met de benen wijd mogen'.

Vanwege één besmetting ging Nieuw-Zeeland vorige week in lockdown. Inwoners mogen hun huizen alleen verlaten om naar de supermarkt, dokter of een blokje om te gaan.

Dat laatste is soms lastig in dichtbevolkte gebieden, omdat een van de coronamaatregelen is dat mensen onderling twee meter afstand moeten houden.

Coronaminister Chris Hipkins wilde aan een journalist uitleggen hoe mensen er toch voor kunnen zorgen dat ze de benen strekken. Maar in plaats van 'stretch the legs' zei de minister per ongeluk 'spread the legs'.

De directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Ashley Bloomfield, was zichtbaar geamuseerd door de opmerking van de minister. Op sociale media namen veel Nieuw-Zeelanders de uitspraak ter harte.

Nieuw-Zeelanders zitten al vijf dagen in lockdown en het aantal besmettingen is inmiddels gestegen naar ruim zeventig.

Besmette mensen zijn op ruim driehonderd verschillende plekken geweest en het is daarom de vraag of het land er opnieuw in slaagt om het coronavirus te elimineren.